Varför är städning viktigt?

Att ha ett rent och fräscht hem eller arbetsplats är viktigt, på många sätt. Även om en storstädning av hela lägenheten eller huset kan tyckas vara jobbigt och påfrestande, är det både viktigare och nyttigare än vad du tror.

Hälsofördelar med rent hem och arbetsplats

En ren arbetsplats eller ett rent hem ger många fördelar, och då är det inte bara det estetiska vi pratar om. Allergener är ämnen som är vanliga orsaker till olika former av allergier eller annan typ av överkänslighet. En människa får allergiska reaktioner då kroppens egna immunförsvar överreagerar på vissa allergener.

Under vår och sommar finns stora mängder pollen, en av de vanligaste allergenerna hos människor, i luften, vilket letar sig in i ventilation och genom öppna dörrar och fönster. Genom att löpande städa hålls allergenerna i schack, och inomhusluften blir betydligt mer trivsam för de som är allergiska. Samma gäller för allergier mot andra luftburna allergener, såsom pälsdjur och kvalster.

Bakterier och virus finns överallt, men att hålla rent och rengöra såväl ytor som händer gör att förekomsten av de båda minskar. Pandemiåren väckte kunskapen om handhygien, vilket gjorde att handsprit numer snarare är vanligare än inte ute på svenska arbetsplatser. Risken att bli sjuk minskar avsevärt när rätt utrustning och kunskap finns.

Behöver du ha hjälp med att städa på rätt sätt? Vi har mångårig erfarenhet av städning där varje uppdrag utgår från just dina behov och förutsättningar.

Som anställd hos oss har du tillgång till: 

+ Friskvårdsbidrag

+ Massage

+ Naprapat och kiropraktor

+ Företagshälsovård

+ Kontinuerlig utbildning

Prata med Ida
på HR för mer information.

Ida Knutsson
0500-74 98 73

Boka möte