Rengör fönster snabbt och enkelt

Att rengöra sina fönster är viktigt. Det ger en härligare miljö att vistas i, men att underhålla fönstren ger dem också en längre livslängd. Vi har pratat med vår fönsterexpert Maikel, han ger här sina bästa tips.

Varför bör man rengöra sina fönster?
Genom att ta bort smuts, damm och andra föroreningar som kan orsaka slitage på fönstrets glas och ramar, kan man förlänga fönstrets livslängd. Utöver det får man bättre ljusinsläpp i rummen och visst är rena fönster en symbol för en inbjudande miljö?

Varför bör man anlita en professionell städpartner för fönsterputs?
Professionella fönsterputsare har den erfarenhet och kunskap som krävs för att effektivt och noggrant rengöra fönster och vet hur man hanterar olika typer av fönster och smuts. Att putsa fönster kan också vara farligt, särskilt om de är högt belägna eller svåråtkomliga. Genom att anlita en professionell fönsterputsare garanteras du att de har rätt kunskap och utbildning för att jobba på ett säkert sätt.

Eftersom en professionell fönsterputsare jobbar dagligen med att rengöra olika typer av fönster, så kan de enkelt se problem som sprickor eller lösa tätningar. Åtgärdas de i tid kan du undvika att problemen blir större – och kostsamma. Anlitar du någon som gör jobbet åt dig kan du lägga tid på andra uppgifter eller aktiviteter. Vi finns här för att underlätta för er!

Om man skulle göra det själv, vad bör man tänka på då?

  1. Förbered ytan genom att damma av fönsterramarna och karmen för att undvika att smuts och damm blandas i rengöringsmedlet.
  2. Undvik att putsa fönstren på soliga dagar! Då kan rengöringsmedlet torka alldeles för snabbt, vilket är det som gör att du kan få ränder på fönstren. Satsa istället på en molnig dag, alternativt tidigt på morgonen eller senare på eftermiddagen.
  3. Håll skrapan i en vinkel och börja högst upp. Torka av din skrapa med en mikrofiberduk efter varje drag för att förhindra att smuts sprids på fönstret. Du kan även torka kanterna på fönstret med duken för bästa resultat.
  4. Var försiktig! Har du fönster på en högre våning är det viktigt att du arbetar tryggt och säkert. Känner du dig minsta osäker är det bättre att kontakta en professionell fönsterputsare än att göra ett misstag som du kan skada dig på.

Du jobbar själv med ”specialstäd”, vilka tjänster tycker du mest om att utföra och varför?
Jag tycker det är roligast att utföra fönsterputs, golvvård och byggstäd. Fönsterputs och golvvård är roligt för att där ser man tydligt när det går från smutsigt till rent. Byggstäd har sin egen charm, för att där behöver man oftast inte gnugga eller skrapa bort gamla fläckar. Utan där är allt nytt och blir roligt på det sättet istället.

Som anställd hos oss har du tillgång till: 

+ Friskvårdsbidrag

+ Massage

+ Naprapat och kiropraktor

+ Företagshälsovård

+ Kontinuerlig utbildning

Prata med Ida
på HR för mer information.

Ida Knutsson
0500-74 98 73

Boka möte