Årets upplaga av SM i fönsterputs är avgjort!

Under den årliga städmässan ”Clean & Facility” förra veckan ägde enligt tradition SM i fönsterputs rum.I samband med mästerskapet utses också bland annat Årets Städare och Årets Städföretag baserat på nomineringar som skickats in.

Den 17 november utsågs Sveriges snabbaste fönsterputsare, under granskning av bland annat vår vd och grundare Greger Lindholm. Han deltog som domare i tävlingen för sjunde gången i ordningen och tävlingen har arrangerats sedan början på 90-talet.

Brons till Ola Gustafsson från Rena Fönster, silver till Magnus Eriksson från Putsa och guld till Simon Nykänen från Putsarkungen.

Här svarar han på frågor om evenemanget:

Vem kan bli Sveriges snabbaste fönsterputsare?

”Egentligen vem som helst. Anmälan är helt fri och det brukar vara fönsterputsare från hela landet som anmäler sig.”

Hur många ställde upp i årets tävling? 

”Ett 50-tal ungefär.”

Deltog någon från Städkonsult eller RutAkut? 

”Inte i år, men vi har haft tävlanden med åren innan.”

Hur går tävlingen till? 

”Varje tävlande ska putsa totalt tre fönster och varje utsatt ruta mäter 114 cm bred och 102 cm hög. Det handlar både om att blötlägga rätt samtidigt som man ska putsa så noga som möjligt och undvika misstag.  Putsandet går på tid och för varje misstag får man en halv till en hel sekunds tidspålägg.”

Simon Nykänen från företaget Putsarkungen i Västerås tog hem årets mästerskap med en tid på totalt 15,19 sekunder. Marion Pleinadius, som driver och äger bolaget, har själv kammat hem både SM och VM i fönsterputs. 

Vad vinner man? 

Folkets jubel och en ordentlig pokal. Det är en stor ära att vinna.”Nyfiken på hur man putsar sig till en bra placering i ett mästerskap i fönsterputs? I videon nedan skymtas några av de tävlande värma upp! 

Som anställd hos oss har du tillgång till: 

+ Friskvårdsbidrag

+ Massage

+ Naprapat och kiropraktor

+ Företagshälsovård

+ Kontinuerlig utbildning

Prata med Ida
på HR för mer information.

Ida Knutsson
0500-74 98 73

Boka möte